szerda, december 2, 2020
Kezdőlap Archive Pénzkeresés YouTube Videókkal

Pénzkeresés YouTube Videókkal

0
1983

Ha rendszeresen használod a YouTube-ot, feltöltessz videókat és azokat sokan meg is tekintik, akkor érdemes megpróbálni ebből hasznot húzni. A legjobb az egészben, hogy egy fillért sem kell befektetnünk.

Először is fontos, hogy csak olyan videót tölthetsz fel ami a sajátod és nem sért semmilyen szerzői jogot.

Első lépésként jelentkezz be a YouTube fiókodba. Ha már van gmail-es címed, akkor azt a YouTube-hoz is használhatod. Mielőtt elkezdesz feltölteni videókat, érdemes beállítani néhány dolgot a csatornádon.

Menj a “Csatornabeállítások”-on belül a “Speciális” menüre. Itt állítsd be az országhoz azt az országot ahonnan a legtöbb látogatót várod. Valamint add meg a videóidra legjellemzőbb kulcsszavakat.

Még mindig ugyanitt a “Hirdetések” szekciónál győződj meg róla, hogy a “Engedélyezem, hogy videóim mellett hirdetések jelenjenek meg” ki van pipálva.

Még ugyanezen az oldalon hozzáadhatod a csatornádhoz a Google Analytics azonosítódat, hogy ha szeretnéd követni a csatornád látogatottságát.

 A csatornabeállítások, “Funkciók” menupont alatt keresd meg a “Bevételszerzési lehetőség” szekciót és kattints az “Engedélyezés” gombra.

Ha legalább egy videódnál jóváhagyják a bevételszerzést, akkor YouTube-partnerré válsz, és így lehetőségeket kapsz készségeid fejlesztésére, valamint közönségeid kialakítására.

Tehát legalább egy videódat a YouTube-nak jóvá kell hagyni először. Kattints a “Saját fiók bekapcsolása” gombra, majd fogadd el a feltételeket.

Ha ez megvolt akkor társítanod kell az Adsense fiókodat a YouTube fiókoddal, ezt így teheted meg:

  • Nyisd meg a Bevételszerzési lehetőség oldalt a Csatornabeállításokban, és keresd meg a „Hogyan fogadhatok kifizetést?“ szakaszt.
  • Az AdSense társítása oldalon kövesd a „következő“ lépést az AdSense-re való továbblépéshez.
  • Jelöld be az oldal alján található „Igen, folytatom a Google-fiókba való bejelentkezéssel“ lehetőséget a használni kívánt Google-fiók kiválasztásához.
  • Add meg Google-fiókod jelszavát.
  • Miután elfogadtad a társítást, az oldal visszairányít a YouTube-ra.
  • A fiókod aktiválása után üzenet tájékoztat arról, hogy társított AdSense-fiókod meg fog jelenni YouTube-fiókodban. (Vedd figyelembe, hogy a társítás teljes aktiválásához akár 48 órára is szükség lehet).

Ezután már csak várnod kell, és megosztanod a videóidat egyéb közösségi oldalakon.