A PayPal fejlesztői környezete (angolul sandbox) lehetőséget nyújta arra, hogy teszt regisztrációval és teszt fizetéssel kipróbáljuk, tesztelhessük a PayPal funkcióit mielőtt azokat élesben is használnánk a weboldalunkon.

A fejlesztői környezetbe a következő linken lehet regisztrálni: https://developer.paypal.com/

A regisztrációhoz kattints a “Sign up now” gombra és töltsd ki az adatokat. A PayPal figyelmeztet, hogy ne az érvényes PayPal email címedet add meg. Ha kész vagy a regisztrációval, a rendszer küld neked egy megerősítő emailt, miután már be tudsz jelentkezni a fejlesztői környezetbe.

Az első bejelentkezésnél létre kell hoznod min. 2 teszt fiókot. Egyet a vásárlónak, egyet pedig az eladónak. A bal oldali menüben kattints a “Test Accounts” menüre. Ezután kattins a “Preconfigured” opcióra. Ezzel minden fontos beállítás automatikusan meg lesz adva, neked csak a felhasználói adatokat kell kitöltened. Ha manuálisan szeretnéd létrehozni a fiókot akkor neked kell minden egyes beállítást megadnod. ez hasznos lehet, hiszen pontosan azokat az adatokat kell megadnod mint amikor élesben hozol létre egy új PayPal fiókot.

Kétféle vásárlói és eladói profilt hozhatsz létre.

Vásárlói profilok:

  • Buyer (Use to represent your customer’s experience): ez egy egyszerű vásárlói profil. Ezzel azt lehet tesztelni, hogy mi történik, ha például a vásárló rákattint egy PayPal gombra, hogy megvásároljon egy terméket vagy szolgáltatást.
  • Buyer In-Store (Use to represent your customer’s experience with in-store checkout enabled): Ezt az opciót akkor használd, ha a PayPal fizetés saját webshopon keresztül történik.

Eladói profilok:

 
  • Seller (Use to represent yourself as the merchant): ez az egyszerűbb eladói profil. Ha a vásárló rákattint a fizetési linkedre akkor átirányításra kerül a PayPal oldalára.
  • PayPal Payments Pro (Use to represent yourself as a merchant using Pro): Ennek az opciónak a használatával a teljes fizetési folyamatot beépítheted a weboldaladba. A teljes tranzakció a PayPal-en keresztül történik, de a vásárló nem hagyja el az oldalad.

Hozz létre mindkettőből egy-egy felhasználót. A vásárló számlájához érdemes hozzáadni pénzt, hogy később elvégezhess teszt átutalásokat.

Ha elkészült mindkét felhasználó, kattints az “Enter sandbox test site” gombra. Ez megnyit egy új ablakot a böngészőben. Az oldal lényegében ugyanolyan mint az igazi PayPal oldal.

Ha pénzt szeretnél küldeni, lépj be a vásárlói email címmel és jelszóval amit az imént hoztunk létre. Miután beléptél a “PayPal balance”-nál látnod kell azt az összeget amit hozzáadtál a regisztráció során a vásárló profiljához. Most próbáljunk meg pénzt küldeni az előbb létrehozott eladó PayPal számlájára.

Kattints a “Send money” linkre, a “To” mezőbe másoljuk be az eladó PayPal email címét. Az “Amount”mezőbe írjuk be az összeget amit szeretnénk átutalni. Ezután válasszuk ki, hogy milyen formában szeretnénk az összeget küldeni (Goods, gift stb.). Ezután lépjünk be az eladó számlájára és ellenőrizzük le, hogy megérkezett e az összeg.

Ugyanezzel a módszerrel elhelyezhetsz az oldaladon Paypal fizető gombokat és le ellenőrizheted, hogy működnek e megfelelően, számlákat hozhatsz létre stb.