Ebben a tutorialban megnézzük, hogyan lehet neonfényű szöveget készíteni és azt ráhelyezni egy falra. Ez a tutorial nem saját szülemény, én is a YouTube-on láttam, de nagyon tetszett és gondoltam megosztom azokkal akik esetleg nem tudják az angol instrukciókat követni.

Így fog kinézni a végső kép (lehet, hogy ti még jobbat is tudtok majd készíteni):

neonfeny photoshop

Először is nyisd meg a háttérképet. Mivel a neonfény legjobban sötét háttéren működik, ezért a képen állítanunk kell a “Levels, Hue & Saturation” opciókon. Használd a CTRL + L billentyűkombinációt, hogy beállíthasd a “Levels” értékeit. Az “Input” és “Output” értékeit mozgatva tudod sötétíteni a képet.

Nálam az “Input” értékei a következők: 58 – 0.85 – 255
Az “Output” értékei: 0 – 75

A CTRL + U billentyűkombináció használatával nyisd meg a “Hue & Saturation” ablakot. Itt módosítsd az értékeket, ahogy neked megfelelnek. Nálam a következő értékek kerültek beállításra:
– Hue: +19
– Saturation: -44
– Lightness: -40

Nevezzük át ezt a réteget “Fal”-nak. Ezután kattints a “Text tool”-ra és írj be egy szöveget fehér színnel. Érdemes egy kézíráshoz hasonlító betűtípust választani. A CTRL + T billentyűkombináció lenyomásával elforgathatod a szöveg réteget, ha akarod (nem fontos).

Ezután színt adunk a szövegnek. A felső menüből válaszd a “Layer => Layer Style => Blending options… => Color overlay” Színnek a következő értéket add meg: #d5e7ff

Ezután kattints az “Outer Glow” opcióra. Színnek válasz egy sötétebb kék színt. Én a következőt választottam: #0331dc és az alábbi értékek legyenek beállítva:

outer glowMég mindig ugyanitt hozzáadunk a képhez egy “Drop shadow” effektet is. az alábbi értékek legyenek beállítva:

drop shadowHa ez megvan, válasszuk a felső menüből a “Layer => Rasterize => Type” opciót, ügyelve, hogy még mindig a szöveg rétegünk legyen kiválasztva. A rétegünknél kattintsunk a kis thumbnailre miközben lenyomva tartjuk a CTRL billentyűt.

rasterize

Ezután a felső menüből válaszd a “Select => Modify => Contract…” opciót. Itt az értéknek adj meg 2-t. Ez az érték lehet kisebb vagy nagyobb attól függően, hogy milyen nagy betűméretet választottál. Ha minden megfelelő, nyomd le a “Delete” billentyűt. Ezzel kivágsz egy 2 px vastagságú részt a betűkből.

Hozzunk létre egy új réteget. Válaszd a “Lasso Tool”-t és rajzold körbe a szöveget így létrehozva egy kijelölést. Valami ilyesmit kell kapnod:

lasso photoshop

Válaszd a felső menüből a “Select => Refine edge” Itt a “Feather” értékét állítsd be úgy, hogy a blur rész nagyjából körbe vegye a szöveget. Ezzel lényegében a szöveg körül létrehoztunk egy kis részt, amely majd a neon fényét fogja rávetíteni a falra. Ezt az új réteget húzzuk le a szöveg réteg alá és nevezzük át “Fal fény”-nek.

Használd a “Zoom tool”-t, és nagyítsd fel a szöveg egy részét és az “Eyedropper”-el vegyél mintát a világosabb kék színből. Kattints a “Fal fény” réteg thumbnail-re, majd az ALT + Del billentyűkombinációval add hozzá a “Foreground color”-t. A “Blend mode”-ot állítsd át “Normal”-ról “Color”-ra. A CTRL + D billentyűkombinációval szüntesd meg a kijelölést.

Ragadd meg a “Fal fény” réteget és húzd le az új réteg ikonra, vagyis duplikáld a réteget. A duplikált rétegen a “Blend mode”-ot állítsd át “Color Dodge”-ra. Csökkentsd az “Opacity” értékét amíg nem lesz megfelelő a szín a falon. Az eredeti rétegnél is csökkentsd az “Opacity” értékét.

Jelöld ki az összes réteget (SHIFT és kattints a rétegekre), majd kattints a Layer panelen a kis lánc ikonra a bal alsó sarokban. Válaszd az “Edit => Transform => Perspective” opciót. A keret egyik felső kis kockáját húzd befelé, az egyik alsót pedig kifelé. Ezzel olyan hatást érhetsz mintha a neon fény felettünk lenne és lentről néznénk.

Kattintsunk újra a lánc ikonra, hogy deaktiváljuk. Válasszuk ki a szöveg rétegünket és duplikáljuk. Vegyük ki a kis szemet az “Outer glow” mellől, majd nyissuk meg a “Blending options” ablakot.

A “Drop shadow” opciónál módosítsuk az “Opacity” értékét 26%-ra, a spread értékét 38%-ra és a Size értékét 13px-re.

Kattints az “Inner glow” opcióra. A színt módosítsd a következőre: #0618ff – A Choke értékét 3%-ra, a size értékét 1 px-re. A “Blend mode”-ot Screen-ről

Normal-ra. Természetesen ezek az értékek módosulnak attól függően, hogy milyen betűtípust és mértetet használsz.