Manapság már minden vállalkozásnak, amely az interneten is jelen van, igénybe kell vennie különféle hirdetéseket. Ennek egyik formája a keresőhirdetés, amely különösen fontos új internetes vállalkozások esetén, amikor a weboldal még nem foglal el előkelő helyet a keresőkben.

A keresőhirdetések segítségével a hirdetés a keresők fizetett hirdetései között jelennek meg a keresési eredmények első oldalán. Rengeteg keresőhirdetési rendszer létezik, melyekkel nemcsak a keresőkben, hanem más weboldalakon is megjelenhetnek hirdetésink szöveges vagy banneres formában. Ezekre a rendszerekre jellemző, hogy a hirdetőnek nem hirdetés megjelenés után kell fizetnie, hanem a kattintások után. az ilyen kattintás-alapú magyar hirdetési rendszereket fogjuk röviden áttekinteni ebben a cikkben.

1. Google AdWords

A Google AdWords nem magyar rendszer, de a kezelőfelülete magyar nyelven is elérhető így röviden erre is kitérünk. A Google AdWords az egyik legnagyobb és legnépszerűbb online hirdetési rendszer. Ha a Google keresőjében rákeresünk egy szóra vagy kifejezésre akkor a találatok felett és a jobb oldalon fizetett ún.szponzorált linkek jelennek meg. Ezek a linkek a Google AdWords-ben használt hirdetések. A megjelenő linkek szorosan kapcsolódnak a felhasználó által keresett szavakhoz, kifejezésekhez. Így a hirdetések mindig a megfelelő célközönséget találják meg. A Google AdWords hirdetések kattintás-alapúak, így csak akkor kell fizetni, ha valaki valóban rákattintott a hirdetésünkre.

Ha belépünk a Google AdWords fiókunkba, akkor ott létrehozhatunk “kampányokat” minden egyes hirdetésünkhöz. Itt megadhatjuk, hogy mely kulcsszavakra és kifejezésekre jelenjenek meg a hirdetéseink, beállíthatjuk a költségkeretünket, mekkora összeget vagyunk hajlandóak kifizetni egy-egy kattintásért, nyomon tudjuk követni a hirdetések megjelenését, kattintások számát stb.

2. Etarget

Az Az Etarget egy magyar internetes hirdetési rendszer. Csak úgy mint a Google Adwords, az Etarget is kattintás-alapú, tehát a hirdető csak akkor fizet, ha egy internetező rákattint a hirdetésére. Az Etarget hirdetései nem a keresőkben jelennek meg, hanem a hirdetéseket megjelenítő weboldalakon. Az Etarget hirdetései jelenleg több mint 1700 magyar weboldalon jelennek meg, különféle kategóriákban.

A kattintások árai árveréses mintára kerülnek megállapításra. A hirdetőnek meg kell adnia, hogy mennyi pénzt szeretne költeni egy-egy kulcsszóra kattintásonként. Ha egy kulcsszóra 20 forintot állít be, akkor a hirdetés elsőként jelenik meg, amennyiben ugyanarra a kulcsszóra más hirdető nem állított be magasabb összeget. Ez nem jelenti azt, hogy a hirdetőnek arra a kulcsszóra minden kattintás esetén 20 forintot kell majd fizetnie, ha a többi hirdető maximum 15 forintot költene arra a kulcsszóra, akkor a mi esetünkben a kattintás csak 16 forintba kerül majd.

A regisztrációnál és az első feltöltésnél a minimális kezdő egyenleg 20 000 forint + ÁFA.

Az Etarget weboldala: http://www.etarget.hu

3. NetAdclick

A NetAdclick egy másik magyar hirdetési rendszer, melynek szolgáltatásait mind hirdetők és honlap tulajdonosok igénybe vehetik.

A rendszerükben a hirdető kampányokat hozhat létre, melyeket külön célcsoportokhoz rendelhet, hogy a hirdetés csak az abban a témában érdeklődőknek jelenjen meg. A hirdetéseket folyamatosan módosíthatja a hirdető a kampány során, melyek megjeleníthetőek célcsoport vagy akár honlap szinten is.

A NetAdclick egyaránt támogatja a kép és szöveg alapú hirdetéseket, valamint a hirdetések akár hírlevelekben is megjeleníthetőek. A hirdető választhat kattintás-alapú és megjelenés alapú között. A NetAdclick hirdetési ára 47 Ft + Áfa/ kattintás.

A NetAdclick segítségével honlaptulajdonosok folyamatos, állandó bevtelre tehetnek szert NetAdclick hirdetések megjelenítésével. Regisztráció után a megadott kódot kell beilleszteni a honlap egy jól látogatott részébe és a NetAdclick gondoskodik a folyamatos hirdetés megjelenésekről. Jelenleg 20 Ft + Áfa díjat fizetnek minden érvényes kattintásért. A kifizetésre számla ellenében kerül sor.

A NetAdclick oldala: http://www.netadclick.com

4. CTnetwork

A CTnetwork egy másik kattintás-alapú szöveges hirdetési rendszer. Egy kattintás 36 Ft + Áfa és a hirdetések a CTnetwork hálózatának, több mint 350  weboldalán jelennek meg.

Honlaptulajdonosok is regisztrálhatják weboldalukat a CTnetwork rendszerében és az oldalukról történő kattintások után jutalékban részesülhetnek.

A CTnetwork weboldala: http://ctnetwork.hu

Hozzászólás elküldése