A kerti gépek tipikusan az a kategória, amelyeket nyugodtan rendelhetünk akár online is, hiszen ha már tudjuk a márkát és a típust, pontosan ugyanazt a terméket fogjuk megkapni, bárhonnan rendeljük. A nagyobb gyártóknál ráadásul az árak is előre meg vannak szabva, a magas érték miatt pedig a szállítási költség is általában ingyenes.

Vegyük pl. a Husqvarna céget. Ha körül akarunk nézni a piacon először keresünk egy weboldalt, ahol fent van a legfrissebb Husqvarna árlista. ha a linkre kattintunk, ráadásként rögtön a 2019-es tavaszi akciókat tekinthetjük meg, így már az árengedményeket is figyelembe vehetjük. Ha a keresett termék nincsen benne az akciós katalógusban, körülnézhetünk a webáruházban és kategóriákra lebontva szemezgethetünk a különböző termékek között.

Ezután már csak a megfelelő terméket kell kiválasztani, betenni a kosárba, majd irány a pénztár oldal és 1-2 munkanapon belül ingyenesen házhoz szállítják a kiszemelt terméket. Nem kell szaladgálnunk, nem kell cipekednünk, mégsem fizetünk többet, mint ha bemennénk a boltba.