Zsírégetés szakadt. Több kilót izzadsz ki pár óra alatt: elmondjuk, ebből mennyi a zsírveszteség - Fogyókúra | Femina


zsírégetés szakadt

Ha rendszeresen edzel, akkor gyakran hallhatsz olyan motiváló mondatokat, mint például az, hogy az izzadás a zsírpárnák könnyeiből zsírégetés szakadt. Ez a kifejezés azonban kissé megtévesztő. Elmondjuk, milyen összefüggés van az edzés, a forróság, zsírégetés szakadt izzadás és a tényleges zsírleadás között, így a céljaidnak megfelelően válogathatsz a módszerek között.

zsírégetés szakadt

Izzadás és fogyás A test akkor bocsát ki izzadságot, ha a belső hőmérséklete eléri vagy meghaladja a 37 Celsius-fokot. Ilyenkor az agy aktiválja az izzadságmirigyeket, melyek vizet és benne oldva sókat, cukrot és a fehérjeemésztés melléktermékeit engedik ki magukból.

zsírégetés szakadt

A szervezet millió izzadságmirigye így nedvesíti meg a bőrfelszínt, mely a párolgásnak köszönhetően hűl. Ez a folyamat nem éget jelentős mennyiségű kalóriát, és nem távolít el zsírt a szervezetből.

A nagyobb túlsúllyal rendelkező emberek általában azért izzadnak többet, mert nagyobb testet kell hűteniük.

zsírégetés szakadt

A zsírpárnák a szó szerinti értelmében nem olvadnak vagy égnek el, noha ezeket a kifejezéseket is hallhatod. A zsírsejtek anyaga a testen belül kerül felhasználásra, zsírsavakra és glicerolra bontva az anyagcsere során.

zsírégetés szakadt

Ez a rendszer teljesen függetlenül működik az izzadástól. A forró környezet vagy a nedves levegő nem segít több zsírt leadni, csak többet izzadni.

Még élhetne Orbán József, ha komolyan veszi a figyelmeztetést: három éve halt meg a Folk Celsius legendás énekese Mi az izomláz oka Évekig úgy gondolták, hogy az izomláz oka a tejsav felhalmozódása, vagyis az izmok túlsavasodását jelenti. Ez viszont nem igaz, nem a laktát a hibás! A problémát - nagyobb terhelésnél főként - az úgynevezett mikroszakadások, izomrost szakadások okozzák.

Megtévesztő módon ilyenkor persze jó pár kilóval is könnyebb lehetsz néhány óra leforgása alatt, ennek azonban túlnyomó többsége vízből, illetve minimális mennyiségben az izzadsággal elveszített elektrolitokból áll. A vízveszteséget azonban ivással hamar pótolni fogod.

zsírégetés szakadt