Pénzkeresés Amazonnal

Pénzkeresés Amazonnal

Sok weboldal tulajdonos nincs tisztában azzal, hogy az Amazon egy egész jól jövedelmező affiliate (partner) programot működtet, melyet bárki igénybe vehet. Nagyon sokan vannak akik egyenesen az Amazontól kapják fő jövedelem forrásukat. Egy ügyes webmester havonta akár több $1000-t is kereshet.

Az Amazon az egyik legnépszerűbb online webshop, ahol szinte minden fajta termék megtalálható. Ha regisztrálsz az Amazon partner programjára és elhelyezel hirdetéseket, termék ismertetőket az oldaladon akkor minden vásárlás után, mely a te oldaladról érkezett, jutalékot kapsz. A jutalék mértéke, mely általában 4-15% között mozog, számos tényezőtől függ:

  • Az elektronikai termékeknek pl. fix jutaléka van, mely 4%.
  • Amazon MP3 termékek 10%

Az egy hónapban eladott termékek számától is függ a jutalék mértéke:

  • 1-6 termék esetén 4%
  • 7-30 termék esetén 6%
  • 31-110 termék esetén 6.5%
  • 111-320 termék esetén 7%
  • 3131+ termék esetén 8.5%

Ezek az adatok az Amazon.com adatai. Az angol, német és egyéb amazon programjaira más szabályok vonatkoznak.

 

A jutalékot havonta fizetik. A fizetés módja 3 féle lehet, banki átutalás (az amazon.com csak amerikai bankszámlára utal), gift certificate, vagy pedig csekk. Magyaroknak általában a csekk a legjobb megoldás. Csekk esetében az Amazon nem számít fel kezelési és posta költséget, ha a címzett amerikán kívül él. Sajnos azonban valószínűleg a csekk beváltásnál a magyar bank biztosan felszámol majd valamennyit. Csekk esetén a minimum kifizetés $100-nál kezdődik.

A következő blog bejegyzésben pontosan leírom, hogyan lehet regisztrálni az Amazon partner programban.

Hozzászólás elküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.