PayPal Számlanyitás

PayPal Számlanyitás

A PayPal az elektronikus kereskedelem egyik legnépszerűbb fizetési módja. Ebben a cikkben megismerheted a PayPal számlanyitás folyamatát lépésről lépésre.

Ha PayPal számlát szeretnénk nyitni, regisztrálnunk kell a PayPal oldalán. A regisztráció ingyenes.

A regisztrációnál kétféle PayPal számla közül lehet választani:

  • PayPal for you
  • Pay Pal for business

Az elsőt válasszuk, ha magánszemélyként szeretnénk majd a számlát használni, és a másodikat, ha üzleti dolgaink elintézéséhez szeretnénk használni. A különbség a két típus között az, hogy  a ‘Business’ számlánál a PayPal levon egy bizonyos összeget, ha pénz érkezik a számlánkra. Ha nem tudsz dönteni akkor válaszd a ‘PayPal for you’ típust, ha később meggondolnád magad, továbbra is lehetőséged lesz váltani. A regisztráció elindításához válaszd ki a ‘Your country or region’ legördülő menüből Magyarországot, és a ‘Your language’ menüből az English nyelvet (magyar nem választható). Kattints a ‘Get Started’ gombra.

A következő oldalon töltsd ki az űrlapot és add meg az adataidat. Nagyon fontos az email cím megadása mert ez az email cím lesz ahová visszaigazolást kapsz a regisztrációról, valamint ez az email cím lesz a PayPal címed amelyre pénzt küldenek, és amivel a PayPal oldaladra is belépsz majd.

A regisztráció elküldése után az alábbi üzenetet láthatod:

You’ve created your new PayPal account, and you’ll receive an email shortly to confirm your account information. Next, choose a payment method to use with your PayPal account.

Lépj be az email fiókodba és a PayPal-től kapott emailben ellenőrizd az adataidat.

A PayPal számládat kétféleképpen használhatod. Feltöltheted bankszámláról és csak annyit használsz/fizetsz amennyi épp az aktuális egyenleged, vagy pedig hozzárendelsz egy bankkártyát a PayPal számlához és a PayPal-es kifizetések automatikusan levonásra kerülnek.

A számla aktiválása után beléphetsz a PayPal fiókodba, de mielőtt használhatnád meg kell erősítened a regisztrációt. Ez egyfajta biztonsági ellenőrzés. Ha belépsz a fiókodba láthatod, hogy az állapota “Status: Unverified”, tehát még nem lett megerősítve. A “Get verified” linkre kattintva hozzárendelheted az új számládhoz a bankkártyádat.

A megerősítés egy hosszadalmasabb folyamat, mivel a PayPal levon egy kis összeget a kártyádról, és ehhez a tranzakcióhoz használt PayPal kódot kell majd igazolásként megadnod. Ezt a PayPal kódot megtalálhatod a bankszámla egyenlegeden, vagy ha rendelkezel Ebank-al akkor interneten keresztül is leellenőrizheted. Miután megerősítetted a PayPal fiókodat, a PayPal visszaküldi a levont összeget a részedre.

 

Hozzászólás elküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.