Honlap optimalizálás

Honlap optimalizálás

Az internet marketing és internetes pénzkeresés egyik fontos eleme, hogy a weboldalunk megfelelően legyen optimalizálva, ezt különböző direkt vagy indirekt módon is meg lehet tenni. Az alábbiakban felsorolok néhány ötletet, remélem hasznosnak találjátok majd.

1. Keyword Research vagy Kulcsszó keresés

Ez általában az első lépés mielőtt beindítanád az oldalad. Meg kell először találni az oldal témájának legmegfelelőbb kulcsszavakat. Ehhez érdemes a Google Adwords Keyword Tool-t használni. A használata ingyenes.  Lehetőleg olyan kulcsszavakat, kifejezéseket válasszunk melyek gyenge konkurenciával (competition), azonban nagy havi keresési számmal (Global Monthly Searches) rendelkeznek. Az is plusz pontnak számít, ha az oldalunk domain neve tartalmazza a fő kulcsszavunkat.

2. Tartalom, On-Site SEO

Amikor az oldal tartalmát állítjuk össze, ügyeljünk rá, hogy az tartalmazza a megcélzott kulcsszavakat. Arra is figyelni kell, hogy ezek a kulcsszavak ne dominálják az adott lap tartalmát mert azt a keresők spam-ként értelmezhetik. Kb. 2-3% az adott lap össztartalmához képest megfelelő.

A kulcsszavakat használjuk a címben, leírásban és meta tag-ként.

3. Közösségi oldalak használata

A különböző közösségi oldalak vagy social bookmarking site-ok használata inkább a külföldi oldalakon elterjettebb, azonban magyar oldalak esetében is használhatóak (Twitter, Facebook, IWIW stb.).  Ezeket az oldalakat a keresők előszeretettel látogatják, így ha a linked megjelenik az egyik ilyen oldalon, akkor valószínűleg a te oldaladon is hamarosan látogatást tesznek a keresők robotjai, a potenciális egyéb látogatókról nem is beszélve.

4. Article Marketing

Ez a fajta internet marketing startégia inkább a külföldi oldalakon elterjedt. Különböző cikkek írása és beküldése nagy “Article Directory”-kba nagyon hasznos lehet.

5. Video Marketing

Ehhez nincs sok hozzáfűzni való. Ha járatos vagy a videó készítésben akkor feltöltheted a videóidat különböző videó megosztó portálokra, a leírásban benne hagyhatod a linkedet. A YouTube-on már a videókra is lehet elhelyezni kattintható linket.

6. Blog Kommentelés

Ez is egy bevett szokás link építéshez. Ha kommentet írunk egy blog bejegyzéshez akkor meghagyhatjuk az oldalunk URL-ét is általában. Lehetőleg ne használjuk ezt spammelésre. Ha úgy döntünk, hogy kommentet írunk akkor tiszteljük meg a bejegyzés íróját legalább azzal, hogy értelmes dolgot fűzünk a mondandójához.

7. Fórum/Profil linkelés

Manapság rengeteg online fórum/közösség található. Az egyik jól bevett szokás a fórumokon való részvétel és az aláírásban hagyható link feltüntetése. Természetesen ide is vonatkozik az előző pontban említett figyelmeztetés, ezt se használjuk spammelésre. Túl sok aláíráskink ugyanakkor büntetést is vongat maga után a Google részéről – használjuk óvatosan ezt a lehetőséget.

Még lehetne sorolni a különböző lehetőségeket, csak a legfontosabbakat akartam megemlíteni.

Hozzászólás elküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.