ClickBank Jutalék és Kifizetési Rendszer

ClickBank Jutalék és Kifizetési Rendszer

Az Affiliate Marketing (Hirdetési Partnerprogram) lényege, hogy mások terméket hirdeted a honlapodon egy meghatározott jutalék fejében. A ClickBank ezt a tevékenységet nagyban megkönnyíti, mind a termék és honlap tulajdonosok számára, hiszen oldalukon minden egy helyen megtalálható. A termék tulajdonosa hirdetheti termékét, a honlap tulajdonosok pedig választhatnak több ezer termék közül. A ClickBank kifizetési és jutalék rendszere első ránézésre bonyolult lehet, ezért megpróbálom a lehető legegyszerűbben ezt felvázolni. Ha még nem ismered a ClickBank-et akkor javaslom először olvasd el ezt a bejegyzést.

A jutalék rendszer röviden:

  • Kiválasztassz egy terméket és elkészíted hozzá az Affiliate linkedet (hoplink)
  • Hirdeted a terméket a weboldaladon vagy egyéb más módon
  • Egy vásárló rákattint a HopLinkedre, ezen keresztül eljut a termék tulajdonos weboldalára, ahol megveszi a hirdetett terméket.
  • A ClickBank feldolgozza a tranzakciót, kiszámítja a jutalékot majd jóváírja azt a felhasználói fiókodon

A ClickBank jutalék számítása:

Az alábbi példa a ClickBank oldaláról származik. Fontos tudni, hogy a jutalékod a nettó eladási árból származik. A jutalék mértékét a termék tulajdonosa határozza meg százalékban. Ennek mértéke lehet 1-75 %, de általában min 50% a jellemző.

Tehát, valaki megvásárolt egy terméket és ehhez az én HopLinkemet használta. A termék tulajdonosa 55% jutalékot kínál minden egyes eladott termék után. Ennek fényében a jutalékom a következőképpen alakul:

A termék kiskereskedelmi ára (a teljes ár amit a vásárló kifizet): $29.95

ClickBank levonás: 7.5% + $1: -$3.25

Fennmaradó nettó összeg: $26.70

55% jutalék: $14.69 =>a termék eladása után ezt az összeget fogja a számlámra jóváírni a ClickBank

Jutalék kifizetése:

A jutalék kifizetéséhez két feltételnek kell teljesülnie.

  1. Az előre beállított kifizetési limitet el kell érned. Ezt a limitet saját magadnak állíthatod be, és ez lehet $10 és $1000000 között. Az alapértelmezett beállítás $100. Nem érdemes ezt az összeget túl alacsonyra állítani, mert a ClickBank egyébként is felszámít kezelési költséget ($2.50), valamint a mi (magyarok) esetünkben a kifizetési mód kizárólag csekkel történhet, melyek beváltásakor a magyar bankok igen nagy összeget számolnak fel.
  2. A második feltétel a termékek eladásával kapcsolatos. Ahhoz, hogy a ClickBank elküldje az első csekkedet minimum 5 terméket kell, hogy eladj, és ezeknek a vásárlásoknak bankkártyával kell megtörténniük (pl. Visa, MasterCard, PayPal or European Direct Debit(ELV). A PayPal-el törénő vásárlást nem veszik figyelembe. Tehát ha eladsz 30 terméket, de mindegyiket paypal-el fizetik ki, akkor még várnod kell a csekkre.

Ha már volt eladásod, de huzamosabb ideig nem sikerül újabb terméket eladni, akkor a ClickBank az alábbi összeget vonhatja le a már meglévő jutalékodból:

  • 90 nap után: $1
  • 180 nap után: $5
  • 365 nap után: $50

Hozzászólás elküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.