ClickBank alapok

ClickBank alapok

A ClickBank egy digitális termékek árusítására szakosodott oldal. Található itt többek között ebook, különféle szoftverek és scriptek. Honlap tulajdonosok között különösen népszerű ez az oldal, hiszen a különféle termékeket magas, néha 50-70% közötti, jutalék fejében hirdethetik oldalaikon. A ClickBank termékek promótálása az internetes pénzkeresés egyik legjövedelmezőbb formája.

Ebben a cikkben néhány alapvető információt írok le a clickbankről, az elkövetkező cikkekben pedig részletesebben is írok majd a különféle technikákról és a ClickBank szabályzatáról.

Először is regisztrálni kell a ClickBank oldalán. Kétféleképpen regisztrálhatunk az oldalon, “Affiliate”-ként vagy pedig “Vendor”-ként. Az “Affiliate” az a személy aki valamely ClickBank terméket jutalék fejében hirdet. A “Vendor” az a személy aki valamilyen terméknek a tulajdonosa, és aki ezt a terméket a ClickBank oldalán árulja.

A regisztráció “Affiliate”-ként teljesen ingyenes. Ha egy terméket szeretnél árulni ClickBank-en keresztül akkor az ún. “Vendor” regisztrációt kell választanod. Ez a regisztráció is ingyenes, azonban ha beküldesz egy terméket akkor egy egyszeri $49.95 aktivációs díjat kell fizetni.

Termék kiválasztása és hirdetése

A regisztráció után lépj be a ClickBank oldalára. Az első oldalon azonnal láthatod, hogy az adott héten mennyi pénzt kerestél. Ha szeretnél egy terméket kiválasztani, kattints az oldal tetején található “Marketplace” menü pontra. Itt válaszd ki a számodra megfelelő kategóriát a bal oldalon, vagy a keresőben rákereshetsz valamilyen termékre.

A különböző statisztikai adatokat egy későbbi cikkben tárgyaljuk majd. A lényeg, hogy a “Grav” értéke magas legyen, 100 fölötti, ez azt jelenti, hogy a termék népszerű, tehát megéri hirdetni.

Kattints a “Promote” gombra. Bizonyosodj meg róla, hogy az “Account Nickname” mezőben a te felhasználóneved szerepel. Hozzáadhatsz egy “Tracking ID”-t is, de ez nem fontos. A “Tracking ID” használatának akkor van jelentősége, hogy ha ugyanazt a terméket több helyen is hirdeted, így nyomon tudod követni, hogy melyik promóciós módszer a hatékonyabb. Katt a “Create” gombra. Ezután kapsz egy ún. hop linket, melyet használhatsz a weboldalaidon a termék hirdetéséhez. Ha valaki erre a linkre kattint és megvásárolja a terméket akkor megkapod az utána járó jutalékot. Másold ki ezt a linket és mentsd el egy .txt fájlba, hogy később is felhasználhasd.

Hozzászólás elküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.