Amazon Partnerprogram Tippek

Amazon Partnerprogram Tippek

Nagyon sokan keresnek pénzt az interneten különböző termékek hirdetésével, különböző partnerprogramokban való részvétellel. Az Amazon.com oldalé az egyik legnagyobb ilyen affiliate partnerprogram. Ha az ember ügyesen csinálja, szép kis összeget lehet az Amazonnal keresni. Az alábbiakban megosztok veletek néhány ötletet, hogy hogyan érdemes Amazon termékeket hirdetni.

Ahhoz, hogy egy terméket sikeresen elkezdj hirdetni szükséged lesz egy weboldalra. A legjobb megoldás, ha saját domain nevet regisztrálsz magadnak, de ha nincs domain névre és webtárhelyre pénzed, akkor egy ingyenes blog hosting oldal is megteszi. Ingyen regisztrálhatsz magadnek blogot pl. a blogger.com vagy a wordpress.com oldalakon.

A hirdetés legsikeresebb módja szerintem, ha kiválasztasz egy bizonyos terméket és ismertetőket írsz róla a blogodban vagy weboldaladon. Persze, ha csak a célközönséged nem magyar, akkor az ismertetőt angolul kell írnod. Íme néhány tipp a kezdéshez:

1. A megfelelő termék kiválasztása

Ez az első és legfontosabb lépés. Vizsgáld meg, hogy az adott termékre van a kereslet, és ha van akkor mennyire nagy az a kereslet. Az sem jó, ha a termék túl népszerű mert az egyben azt is jelenti, hogy sokan hirdetik, tehát nagyon nehéz lesz elegendő forgalmat irányítani az oldaladhoz. A konkurenciát és, hogy hányan keresik az internetes keresőkben az adott terméket (kulcsszavat) le tudod ellenőrizni a Google Adwords Keyword tool használatával.

Például, most megy a Kindle Ebook olvasó őrület az interneten, mindenki ezt vásárol. Ha Kindle-t szeretnél hirdetni akkor valószínűleg nagy fába vágnád a fejszédet, hiszen rengeteg oldallal kellene versenyezned.

Ha sikerült találnod egy terméket akkor fókuszáld az oldalad csak arra a termékre. Használd a termék nevét (mint kulcsszavat) az ismertetőidben.

2. Használj linkeket az ismertetődben

Ha részt akarsz venni az Amazon partnerprogramban, akkor először regisztrálnod kell. Miután regisztráltál, az egyes termékekhez létrehozhatsz ún. Affiliate linkeket. Ezek speciális linkek, melyek tartalmazzák a te partner azonosítódat, így ha valaki ezen a linken keresztül jut el az Amazon oldalára és vásárol valamit, akkor a rendszer jutalékot ír jóvá a számodra. Amazon kifizetésekkel kapcsolatban klikk ide.

Hogyan lehet létrehozni Affiliate linket?

  • Keressd meg a terméket az Amazonon, amelyet hirdetni akarsz.
  • A termék oldalán (általában a “Product Details” résznél) találsz egy azonosítót, melynek neve: ASIN (pl: B0002GXV2Q)
  • Másold ki ezt az azonosítót, majd lépj be az amazon partnerprogram oldalára.
  • Rögtön a főoldalon lesz egy kereső ahová bemásolhatod ezt az azonosítót. Kereshetsz kulcsszó szerint is terméket, de így pontosabb.
  • A keresés kiadja majd a terméket és a “Get link” gombra kattintva megkapod a termékhez kapcsolódó affiliate linket.

Másold ki ezt a linket és amikor a weboldaladon írod a termékismertetőt használd ezt a linket a szövegben. Magyarul hozz létre kattintható szöveg linket. Oszd el a linket az ismertető szövegében egyenletesen, kb. minden bekezdésben legyen egy.

 

Hozzászólás elküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.